Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage
 

Magnifieke stek in Senegal (west-Afrika)

N'dangane

 

 

Zin in zon? Huur ons huisje in Senegal!

 

Zin in zon op je huid èn even iets totaal anders, maar toch naar een vertrouwd adresje? Dan is ons  kleinschalige, unieke project in noord-west Afrika precies wat je zoekt! Heerlijk in de winter. Wel exclusief maar niet duur.

Dit authentieke en charmante huisje in Senegal (zie foto) ligt op 600m. van zwemwater, ten zuiden van Dakar, en vlakbij het vissersdorpje N'dangane in de weldadige zeedelta van de Sine-Saloum (staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst want ecologisch belangrijk). Het kan voor éen of meerdere heerlijke weken je thuis worden. Het heeft alle voorzieningen: slaapkamer, badkamer, keuken. Een veilige en betrouwbare transfer van/naar Dakar kunnen we bovendien ook voor je regelen. Er zijn meerdere maatschappijen die naar Dakar vliegen.

 
 
Gemaakt door een drone. Het is het langwerpige, ovale huis; in het ronde huisje (meer onder op de foto) woont Cheick, the housekeeper.
 

Onze west-Afrikaanse huisbewaarder heeft samen met zijn vrouw een eigen huisje op hetzelfde terrein. Zij zullen je hartelijk ontvangen, en staan voor je klaar om je de weg te wijzen en te helpen met raad en daad.
Het grote voordeel is: je wordt hier niet als toerist beschouwd, maar opgenomen in het lokale leven zodat je veel meer van de Afrikaanse cultuur meemaakt, de autochtone bevolking kunt leren kennen en desgewenst een gids hebt die je mee neemt op interessante uitstapjes in de Sine-Saloum-delta, met ons paard en karretje of in een gehuurde pirogue.
Zie hier alle ingerediënten voor een ideale en bijzonder zon-vakantie in de winter.
Wel exclusief, niet duur!

 
Uitzicht vanaf het terras op de Sine-Saloum delta, één van de rijkste ecosystemen ter wereld en daarom nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO
 
Uitzicht vanuit de tuin: runderen wandelen vrij voor het huis langs, over de zandweg (piste). Aan de horizon de Sine-Saloum. Het visserdorpje N'dangane is op loopafstand. Het strand waar je kunt zwemmen ook. Maar de gardien heeft van ons een paard en wagentje gekregen, zodat hij je ook mee kan nemen op tochtjes.
 

Vroeger is Senegal een Franse kolonie geweest, vrijwel iedereen spreekt er Frans, maar de huisbewaarder zit ook op Engelse les.
Voor meer informatie: klik op één van de buttons in de linkerkolom.
Of mail : richard.smeets@france-individuelle.com
We vinden het leuk als je belangstelling toont, en Richard vertelt je er graag over!

 
Het land, het huis, het paardje, de fantastische zee met  de stranden, de eilandjes en het heerlijke eten: maak kennis met een geheel andere atmosfeer, waarin mens en natuur in balans zijn.
Hier zit Richard samen met Cheick op de bok. Het pas gekochte paardje was nog wat magertjes, maar Cheick zorgt er goed voor.

   
 

Voor meer informatie, neem je contact op met richard.smeets@france-individuelle.com