Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paard   Homepage
 

Plezierig omgaan met paarden en pony's aan het

Lac de Veronne

o.l.v. Nederlandse instructeurs

Plezierig omgaan met paarden en pony's. Aan het Lac de Veronne in de Franse Dordogne kun je je daarin bekwamen onder leiding van Nederlandse instructeurs:  grondwerk in de roundpen, les in de bak, spelletjes, kunstjes en leren veilig van je paard vallen, werken aan je ruitergevoel, zitles, en natuurlijk mooie buitenritten maken. Daarbij staat steeds centraal: plezier voor ruiter èn paard of pony.
Natural Horsemanship - wij spreken liever van Clever Horsemanship - staat bij ons hoog in het vaandel, en we rijden zonder bit. Zodra je door hebt wat je moet doen en (vooral) laten, heb je er heel veel plezier van, ook in Nederland op een reguliere manege.
Geef bij boeking s.v.p
. op: ervaring, lengte en gewicht. 
We starten elke zondag met uitleg en een kleine demonstratie. De lessen zijn van maandag t/m vrijdag, meestal in de ochtend en aan het eind van de middag. In het weekeinde hebben de paarden en pony's vrij.
Kijk in de linkerkolom voor informatie over de verschillende cursus-mogelijkheden, zoals daar zijn:

 
Ponyclub - vanaf 6 jaar - 145 euro per week (5 x 1 uur)

Groepje van max. 6 kinderen, elke dag 1 uur les, indeling op nivo:
beginner, half-gevorderd, gevorderd. Je leert:
► in balans zitten, goed meebewegen in de swung van het paard
► sturen, halthouden, sneller en langzamer
► over hindernisjes springen en/of een parcours rijden
We doen ook spelletjes en we maken natuurlijk één of meerdere mooie buitenritjes, afhankelijk van je nivo.

 
 
Ponyclub PLUS - vanaf 10 jaar - 215 euro per week (5 x 1,5 uur)

Groepje van max. 4 kinderen, elke dag 1,5 uur les, voor half-gevorderd en gevorderd.
► we bezoeken de kudde van 10 pony's/paarden om te leren van hun gedrag; hoe doen ze onderling? Wat zegt een pony met z'n lichaamstaal? Wat moet je doen om hem nieuwsgierig naar jou te maken?
► je leert hoe je een pony veilig uit zijn kudde meeneemt, en hoe je hem terug naar de wei brengt vanuit verschillende leid-posities
► poetsen, borstelen
► aandacht voor zitten in balans, weten welk been hij beweegt (zonder te kijken), van richting veranderen, halt-houden, tempo wijzigingen zonder schoppen of trekken
► rijden in de bak met en zonder zadel, en/of met en zonder hoofdstel: stappen, draven, doorzitten, galop, hindernis springen
► een parcours met je paard afleggen
► mooie buitenritjes maken

 
cursus Paardentaal - vanaf 12 jaar - 280 euro per week (5 x 3 uur)

Groepje van max. 4 ruiters, elke dag 2 uur les, en elke dag 1 uur helpen bij de ponyclub:
► uitleg over het gedrag van paarden en pony's: we observeren de kudde en gaan dieper in op het gedrag van het paard als prooidier: wat is het verschil tussen rangorde en dominantie, wanneer moet je welke lichaamstaal gebruiken, hoe maak je werkelijk contact met een paard zodat hij je in vrijheid volgt?
► ruiter-gymnastiek, zowel met je lijf als met je hoofd, want een behendige, soepele ruiter die ontspannen en geconcentreerd is, is prettig voor het paard
► spelletjes met het paard zoals hij in de kudde doet
► grondoefeningen in de roundpen: hoe reageert het paard op jouw bewegingen, heb je een blokkerende of drijvende positie, ervaart hij je als leider, als vriend, of als lager in rang
► rijden in de bak met en zonder zadel, of met en zonder teugels
► aandacht voor de 7 games van Pat Parelli (Natural Horsemanship)
► een parcours met je paard afleggen
► mooie buitenritten maken
Bij de paardentaal kennen we verschillende niveau's. Heb je al eerder een cursus gevolgd, dan kom je in een niveau hoger. Ook kunnen we aandacht besteden aan iets waarin je je wilt verbeteren. Bijvoorbeeld hoe laat je jouw Nederlandse paard zonder dwang langs een object lopen waar hij bang voor is.

 
'Wat vertelt de pony mij?" - 14 jaar en ouder - vanaf 375,-
alleen in meivakantie en najaarsvakantie

In een groepje van max. 4 ruiters krijg je 4,5 uur les per dag: grondwerk, buitenritten, connectie-oefeningen, maar ook je oefenen in soepele bewegingen zodat je 'het betere paard' wordt en goed kan communiceren met je pony of paard.
Je kunt kiezen voor een groeps-accommodatie met mede-cursisten (kamer op indeling, en volpension, plus een transfer van en naar de luchthaven in Bergerac).
Je kunt ook met het gezin komen en een eigen accommodatie huren. 
Voor de gevorderde ruiter. Minimaal 2 ruiters.

 

Snuffelclub - jonger dan 7 jaar - 15 euro per keer

Kennismakingslesjes voor de jongsten die graag willen borstelen, een kunstje op de rug van de pony willen maken, en een rondje rijden (met een groter kind of ouder ernaast).

 
Zitles - voor elk niveau en elke leeftijd - 30 euro per keer (prive-les)

Privé-les voor ruiters van elk niveau die energie willen steken in het verbeteren van de zit. Op de grond en op het paard besteden we aandacht aan balans, evenwicht en soepelheid.
Aan de longe, maar je rijdt ook los, of op muziek. Je leert over de swung van het paard, hoe hij zijn benen neerzet en hoe je in die beweging kunt meegaan en die op de juiste manier beïnvloeden. Het is een intensieve privé-les van ca. een half uur. Je kunt ook een aantal lessen per week afspreken (bijv. 5 lessen van een half uur voor 90 euro).

 
Workshop - volwassenen - introductieles - 60 euro per 3 uur

Voor wie een pony beter wil leren begrijpen en hoe je er veilig mee omgaat, zodat je je kind beter kunt helpen in de manege in Nederland

 

Workshop - volwassenen - communicatie - 60 euro per 3 uur

Grondwerk en paardrijden met gebruikmaking van louter lichaamstaal, ter voorbereiding van buitenritten zonder bit, sporen, zweepje. Met alleen een touwhalster of helemaal zonder iets.
Je kunt meerdere workshops per week doen. Elke keer ga je naar een niveau hoger.

 

 
Cursus "hoe vertel ik het mijn paard' - 545 euro p.w.
(het hele jaar, behalve in juli en augustus)

Intensieve cursus voor ruiters van elke leeftijd, 5 uur per dag werken in roundpen en buitenbak en interessante buitenritten maken; deze cursus wordt het hele jaar gegeven, behalve in juli en augustus

 

Onze manier van omgaan met de paarden noemen we Clever Horsemanship.
Door kleine bewegingen te maken met ons lichaam vertellen we de pony of het paard wat we willen. En we kijken naar het antwoord dat ze geven. We communiceren met de paarden en pony's zoals ze onderling ook doen.

Dat is ontzettend leuk, omdat de dieren daar heel goed en gemakkelijk op reageren. Je ziet ze denken: ah ja, zo snap ik het wel!
En daarom vinden ze je interessant en vang je hun aandacht. Er ontstaat onderling respect en vertrouwen, en daardoor wordt het lichter (en veiliger). Geen dwang, maar samenwerking. Geen ijzer, maar timing. Geen stress, maar vakantie! Met paarden en pony's!
 

Kijk in de linkerkolom voor meer informatie over de cursussen en activiteiten.
Kijk voor een overzicht en prijzen bij 'programma'.
Kijk voor verblijfsmogelijkheden bij 'camping Lac de Veronne'
of 'vakantiehuis huren'.
Reserveren kan per e-mail via: info@lacdeveronne
Of bel ons : 00 33 6 345 9 62 05 (NL gesproken).