Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage


Fietsen of wandelen in Frankrijk
Kenmerken fiets- of wandelreis

Gereserveerde hotels
Chambres d'hotes
Eten en drinken
Fietshuur
Wandelen
Uw keuze en voorbereiding
 

Aanpassingen
Kwaliteit
France Individuelle 
De boeking
Betaling
Geen reserveringskosten!
Kinderkorting
Reisinformatie
 

Fietsen of wandelen in Frankrijk
Tijdens de fiets- of wandelvakanties van France Individuelle geniet u volop van 'La Douce France'. In de ruim 20 mooiste gebieden hebben onze specialisten fiets- en wandelroutes uitgezet, van heel licht (je hoeft dus beslist geen topsporter te zijn voor een prachtige fiets- of wandelvakantie) tot pittig.
Een vakantie in Frankrijk kunt u bij France Individuelle boeken via de website.
U betaalt geen reserveringskosten.
Wilt u advies, stuur dan een email naar: margot.boetes@france-individuelle.com
of bel: 020 - 688 00 66 en b.g.g. 00 33 6 34 62 71 34 (NL-gesproken)

Terug naar top


Algemene kenmerken van een fiets- of wandelreis
De fiets- en wandeltochten van France Individuelle zijn individuele reizen. Het kan natuurlijk zijn dat u andere fietsers of wandelaars in de hotels ontmoet, maar u bent absoluut niet gebonden aan het ritme van een groep. U gaat 's ochtends op pad wanneer u zelf wilt, fietst of wandelt in uw eigen tempo, kunt van de aangegeven route afwijken, en aan het eind van de etappe wordt u in het volgende hotel verwacht. 
  
U ontvangt thuis een routebeschrijving naar het eerste hotel. Daar liggen de gedetailleerde route-beschrijvingen voor u klaar van de fiets- of wandeltocht. Wilt u deze voor vertrek ontvangen, dan kunt u dat vermelden op het boekingsformulier.
  
Terwijl u een etappe doet, wordt uw bagage vervoerd. U hoeft alleen mee te nemen wat u onderweg nodig hebt: een foto-toestel, een lunchpakket, zwemspullen.

Een uitzondering op de regel is de gecombineerde fiets-wandeltocht aan de zuid-Atlantische Kust. U rijdt met de eigen auto naar de volgende etappe. En de wandeltocht Provence - Calangues: daar gebruikt u de eigen auto om de bergen naar de kust te rijden.

De meeste tochten zijn zo uitgezet dat u terugkeert bij het starthotel. Bij sommige tochten gaat u na de laatste etappe met trein, bus of boot terug naar het starthotel, dan neemt u de bagage zelf mee.
  
Mocht er zich onverhoopt een probleem voordoen, dan staan wij u bij met raad en daad. Fietsers dienen uiteraard wel zelf een band te kunnen plakken. 

De prijzen zijn op basis van "eigen vervoer". De heen- en terugreis van Nederland naar Frankrijk is dus niet bij de prijs inbegrepen. U kiest zelf hoe u reist: met de auto, trein, vliegtuig. Voor een advies, kunt u natuurlijk bij ons terecht. Wilt u een extra overnachting, ook dat regelen we graag voor u.
Terug naar top 
  
Gereserveerde hotels 
Tijdens een trektocht dineert en slaapt u telkens op een andere plek. En bij voorkeur in accommodaties die karakteristiek zijn voor een bepaald gebied. Een gezellige dorpsherberg bijvoorbeeld, een verbouwd klooster, of een luxe 3-sterren hotel. Die variatie geeft trektochten een extra tintje. France Individuelle ziet er op toe dat de kwaliteit, ondanks de onderlinge verschillen, goed is.
Terug naar top 
  
Chambres d'hotes 
Chambres d'hotes zijn comfortabele gastenverblijven bij particulieren. U neemt als het ware een kijkje bij de Fransen thuis. Vaak liggen deze accommodaties op bijzonder fraaie plekjes. U kunt een mooie boerderij, een landhuis of zelfs een kasteeltje treffen. Dineert u met de gastheer of gastvrouw aan dezelfde tafel, dan spreken we bovendien van table d'hote.
Terug naar top 
  
Eten en drinken 
Alle arrangementen zijn inclusief ontbijt. Vrijwel alle arrangementen zijn tevens inclusief diner. Wanneer het diner niet is inbegrepen wordt dit duidelijk vermeld bij 'kenmerken en prijzen'. Staat er bijvoorbeeld 7 x ontbijt en 5 x diner, dan logeert u twee nachten in een stadje waar zoveel leuke restaurants zijn, dat we de keuze daar graag aan uzelf overlaten. 
Doorgaans zijn de dranken niet bij de prijs inbegrepen. Ook de lunch is niet inbegrepen. Onderweg kiest u een restaurantje voor de lunch (heel gebruikelijk in Frankrijk) of u doet inkopen bij de plaatselijke supermarkt voor een picknick onderweg.
Op sommige tochten zijn zo weinig restaurants/winkels dat u bij de hotelier een lunch kunt bestellen. Dat betaalt u ter plekke.
Terug naar top 
  
Fietshuur 
Is uw oog gevallen op een fietsreis, maar hebt u zelf geen geschikte fiets? Bij elke tocht, behalve in de Auvergne, kunnen wij u een betrouwbare huurfiets leveren. Met versnellingen die geschikt zijn voor de streek. U vindt de informatie bij 'kenmerken en prijzen'. Vergeet niet - als u een fiets wilt huren - bij de boeking uw lengte door te geven.
Terug naar top 
  
Wandelen 
In Frankrijk bestaan nog veel oude, ongeasfalteerde paden en wegen. Ideale wandelpaden waar we zo veel mogelijk gebruik van maken. Daar waar een zogeheten 'Grande Randonnee' (GR) loopt, betrekken we die ook in de route. Deze GR-paden zijn te herkennen aan de rood/witte markering op bomen, muurtjes en palen.
Terug naar top 
  
Uw keuze en voorbereiding 
Bij 'kenmerken en prijzen' staat per reis de kortste en langste etappe vermeld. Onder de knop 'Deze reis van dag tot dag' ziet u het aantal kilometers per etappe. 

Maakt u in het dagelijkse leven zo nu en dan een fietstochtje of wandeling, kies dan voor een gebied met weinig reliëf. Fietst of wandelt u regelmatig flinke afstanden in uw vrije tijd, dan is elke reis uit ons programma geschikt voor u. Hebt u nog geen ervaring, dan is een fiets- of wandelvakantie vanuit 1 hotel een goede keuze. 
Of kies voor een tocht waarin u niet per se elke dag een etappe hoeft te fietsen of lopen.
Terug naar top 
  
Aanpassingen 
Een fiets- of wandelreis is meer dan alleen een accommodatie regelen. De informatie onder de knop 'deze reis van dag tot dag' moet u dan ook niet zien als een strak schema. Soms kunnen er factoren zijn die een aanpassing wenselijk of noodzakelijk maken.
Terug naar top 
  
Kwaliteit 
France Individuelle zet zich volledig in voor een goede kwaliteit. Constateert u onverhoopt een vervelende tekortkoming op de bestemming of tijdens de reis, meldt deze dan zo spoedig mogelijk bij de hotelier of bij onze vertegenwoordiger ter plaatse. Wordt het euvel niet binnen redelijke termijn opgelost, neem dan direct contact met ons op. France Individuelle is 24 uur per dag bereikbaar in Frankrijk, met Nederlands sprekende medewerkers. Het telefoonnummer ontvangt u bij uw reisbescheiden.
Terug naar top 
  
De boeking 
U hebt het meest plezier van uw vakantie, als die past bij uw verwachting, ervaring en conditie. Zoek de reis daarom met zorg uit. Aarzelt u, vraag dan om aanvullende informatie. Wij zijn u graag van dienst. 
U kunt uw reis boeken via het boekingsformulier. Maar u mag ook een e-mail sturen met uw gegevens. Binnen 24 uur ontvangt u een overzicht van de boekings-aanvraag. Mocht er onverhoopt bij een hotel geen plaats zijn, dan nemen wij direct contact met u op per e-mail en bieden u een alternatief.
Wilt u een fiets huren, vermeldt dan uw lengte. 
Hebt u bepaalde voorkeuren (preferenties; bijvoorbeeld : een dieet) vermeld die dan in het aparte tekstblokje aan het eind van het formulier. 
Wilt u uw boeking regelen via een reisbureau? Ook zij kunnen bij ons uw reis boeken.
Terug naar top
  
Betaling 
Alle vermelde prijzen onder de knop 'prijzen' zijn per persoon op basis van eigen vervoer. 
Na boeking van een fiets- of wandelreis betaalt u 30% van de reissom, met een minimum van 50 euro per persoon. 
Voor camping Lac de Veronne en de verhuurhuizen betaalt u na reservering eveneens 30% van de reissom. 
Het resterende bedrag dient u uiterlijk 6 weken voor aankomst te voldoen. 
  
Geen reserveringskosten! 
U betaalt bij France Individuelle géén reserveringskosten. Wilt u aan uw boeking iets wijzigen, ook dan betaalt u niets extra's.
Terug naar top 
  
Kinderkorting 
Kinderen tot 2 jaar gaan altijd gratis mee. U betaalt ter plaatse de eventuele kosten.

Terug naar top   
 
Reisinformatie 
Circa 2 weken voor uw vertrek ontvangt u de benodigde informatie voor uw reis
de routebeschrijving naar het starthotel of naar camping Lac de Veronne, en de adressen en telefoonnummers van de diverse hotels op de fiets- en wandelroutes (handig voor thuisblijvers).
Terug naar top 
  
France Individuelle 
France Individuelle is een geregistreerd handelsmerk van France Actif B.V. en staat al ruim 40 jaar borg voor goede kwaliteit en betrouwbare voorlichting. 
 
France Individuelle
Danzigerkade  9-L
1013 AP Amsterdam
telefoon: 020 - 688 00 66 en 00 33 6 34 62 71 34.
email-adres: info@france-individuelle.com

website: www.france-individuelle.com
Terug naar top