Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage
 

unieke vakantie

het verblijf

 
Het huis ligt aan de Saloum waar je met een gehuurd bootje en gids een schitterende dag kunt beleven naar kleine eilandjes om de zo juist gevangen vis op een houtvuurtje te bakken.

 

In Ndangane, op ca 500 m, zijn in de hoofdstraat allerlei winkeltjes en restaurantjes waar je o.a. de heerlijke versgevangen vis kunt eten. Overigens, alleen de hoofdstraat in het vissersdorp is geasfalteerd (min of meer), en eindigt bij het haventje. De overige wegen zijn zandpaden, pistes genaamd. Het dorp en de omgeving zijn niet toeristisch. Je wordt er opgenomen in de lokale community, dankzij gardien Cheick en onze plaatselijke contacten met Senegalezen en Fransen. En daardoor is het een inspirerende, unieke vakantie. Je komt in een andere flow en maakt werkelijk kennis met hoe deze mensen in het leven staan.

 
 De enige asfaltweg is de hoofdstraat die eindigt bij het haventje waar je bootjes kunt huren.
 

Het huis ligt aan de Saloum (zout water), op ca 150 m afstand, afhankelijk van eb of vloed. Je hebt een prachtig uitzicht op het getijdengebied maar kunt er, direkt tegenover ons huis, niet zwemmen (te ondiep en te drassig). Op 600 m is een veel dieper gedeelte, met zandstrandje, waar je heerlijk kunt zwemmen.

 
 één van de zandstrandjes op 600m van het huis, waar je heerlijk kunt zwemmen
 

Het boodschappen doen en zwemmen is dus op loopafstand maar Cheick kan je ook ergens naar toe brengen met zijn paard en koets (op de foto’s nog een harde houten kar maar een comfortabel rijtuigje is al in bestelling).

     
Richard krijgt hier menles van Cheick op het strand. Bij eb.
 

Cheick en zijn vrouw Aïssatou staan tot je beschikking. Cheick voor de ritjes, de boodschappen, klusjes, je meenemen voor een bezoek aan zijn geboortedorp (een belevenis!) en Aïssatou laat je graag kennis maken met de Senegalese gerechten en kan de was en de schoonmaak verzorgen. Ze doen dit graag; en het geeft ze extra inkomsten want we vragen je hier 50 euro/week voor te vergoeden. Dit is voor hen een zeer substantieel bedrag wat ze in staat stelt om iets extra’s te doen. Zo kochten zij van het eerste geld wat we ze gaven 10 kuikentjes om die, na 3 maanden, met wat winst, weer te kunnen verkopen.

 
 Met gardien Cheick en schipper Fode Fall uit vissen.
 

Cheick kan je ook meenemen naar het haventje waar je, tegen geringe betaling, met Fode Fall, een schipper met eigen prauw, prachtige tochten over de Saloum kunt maken. Voor liefhebbers van vissen helemaal een paradijs, Fode Falle stelt hengels ter beschikking, je avondmaal heb je zo bij elkaar. Je komt langs allerlei schilderachtige eilandjes en ga je een hele dag dan kan je ook naar het strand van de Atlantische Oceaan (ca. 1,5 uur varen).

 

En aan het eind van de dag strijk je neer op een terras aan het water voor een aperitief.

 

Sta je inmiddels te popelen om van dit alles te komen genieten, neem vrijblijvend contact op met richard.smeets@france-individuelle.com