Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage
 

de delta

sine saloum

 
 Deze satelietfoto van google toont goed de meanderende rivieren en de delta's
 

De Sine-Saloum ligt ca 160 km ten zuiden van Dakar, in Senegal. Het is een enorme delta gevormd door de rivieren de Sine en de Saloum die hier overgaan in grote, vertakte zeearmen. Het betoverende landschap lijkt in honderden stukjes uiteen te vallen en wordt door meanderende rivieren doorsneden, die zich uitbreiden tot meren of kleine delta’s. Vanwege o.a. de prachtige natuur en de bijzondere flora en fauna is het in 2011 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Het is een van de rijkste eco-systemen ter wereld. Grote groepen pelikanen vormen er een indrukwekkend schouwspel en er verblijven ook veel andere watervogels zoals bonte ijsvogels, zilver-, westelijke rif-, blauwe- en koereigers en de afrikaanse dwergaalscholvers. In totaal 650 geregistreerde soorten!

De uitgestrekte mangrove bossen, de wonderschone belongs (ondiepe zeearmen), de reusachtige baobabs, de schilderachtige dorpjes, het heerlijke klimaat en de gastvrije bevolking waren voor ons aanleiding om in dit paradijsje een plek te willen verwerven.

 
De Sine-Saloum met mangrove, belongs, baobabs, een heerlijk klimaat en een gastvrije bevolking
 
Prachtige plekjes in de buurt van ons huis, en vogelrijke eilandjes alom
 
Er overwinteren hier veel vogels die je zomers op de wadden ziet, maar ook zie je pelikanen en andere exotische soorten. Vogelaars halen hier hun hart op!
 
Da Mangrove en het brakke water spelen een belangrijke rol in dit unieke eco-systeem dat met rede is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.
 

Voor meer informatie en voor de aanschaf van een certificaat, neem je contact op met richard.smeets@france-individuelle.com