Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage
 

toen, nu en in de toekomst

de bevolking

 

 

Senegal was een kolonie van Frankrijk, iedereen spreekt er, naast de verschillende inheemse talen, ook goed Frans. Vanaf haar zelfstandigheid, in 1960, kent Senegal een stabiel politiek klimaat en is het één van de veiligste landen van het continent.

In de Sine-Saloum leven al eeuwenlang christenen en moslims gebroederlijk met elkaar. Moslims en katholieken vieren hun religieuze feesten samen. Ze wonen naast elkaar in de dorpjes, zijn onderling bevriend en trouwen vaak met een partner van het andere geloof. Zoals Cheick het zegt: “wij zijn moslims-de gauche”, ze kennen geen strikte wetten, staan voor alles open, de vrouwen zijn ongesluierd en het leven verloopt in alle gemoedelijkheid.

 
Moslims en katholieken leven hier vriendschappelijk samen. Of zoals Cheick zegt: we zijn moslims-de-gauche (zonder strikte wetten).
 

Deze manier van samenleven laat zien hoe het ook kan. Een voorbeeld voor velen!Het is er volstrekt veilig. Je wordt er nooit lastig gevallen maar een praatje maken vindt vrijwel iedereen wel leuk. De twintig-jarige dochter van onze vrienden verbleef er vorig jaar 3 maanden in haar eentje!

 

Je wordt hartelijk en makkelijk opgenomen in de community van Ndangane, mede dankzij de gardien die zich verantwoordelijk voelt en de al bestaande contacten met onze Senegalese en Franse vrienden.

 

In Europa leven we dikwijls in de dwangbuis van de consumptie. Wij “moeten” meer consumeren om onze economie uit het slop te trekken. In de Sine-Saloum  leven de mensen eenvoudig en nemen genoegen met weinig, maar genieten wel volop van het leven, de zon, verhalen, elkaar en de natuur. Een verblijf en kennismaking hiermee kan ons westerlingen een meer relativerende kijk op onze manier van leven bezorgen.

 

 

Voor meer informatie en voor de aanschaf van een certificaat, neem je contact op met richard.smeets@france-individuelle.com