PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

ELZAS
 

Startdata: elke dag van maart t/m oktober. U begint vanuit het sfeervollel Turckheim, aan de poorten van het Munsterdal. Dit Middeleeuwse stadje, met zijn mooie fontein, het oude raadhuis en kerk zullen u zeker bekoren! U verblijft in Turckheim de eerste 2 nachten. De eerste dag is het diner niet inbegrepen. Turckheim biedt een keur aan gezellige restaurantjes, al kan het natuurlijk ook heel goed dat u onderweg al iets heeft genuttigd. Morgenavond rekent de kok in Turckheim wel op u. Attentie: zondagavond is het restaurant van het hotel gesloten.

Hagueneck en Hohlansbourg
Op het programma vandaag staat de rondwandeling naar het Middeleeuwse vestingkasteel Hohlandsbourg. U loopt door uitgestrekt kastanjebos naar dit imposante Middeleeuwse fort waar u getrakteerd wordt op een schitterend uitzicht over de Elzas.
Het gerestaureerde kasteel is te bezoeken. Ook in de Middeleeuwse tuin valt veel te genieten.
rondwandeling van ca. 5 uur / 16 km
U dineert en overnacht in Turckheim.

's Avonds kunt u getuige zijn van een zeer ouderwetse traditie: u kunt mee op de ronde met de nog enige echte Franse nachtwaker.

Turckheim - Riquewihr
Over aloude paadjes tussen de wijngaarden, langs kastelen en door Middeleeuwse dorpjes, via Kaysersberg (244 m) en Chêne de la Chapelle (632 m) voert de wandelroute u vandaag. In Kaysersberg staat het geboortehuis van Albert Schweitzer. Prachtig uitzicht.
Dan daalt u af via de wijngaarden naar het Middeleeuwse plaatsje Riquewihr, bewonderswaardig knap gerestaureerd. De dubbele verdedigingswerken  stammen uit de 13e en 14e eeuw.
U dineert en overnacht te Riquewihr. Het hotel heeft een binnenbad, een sauna en een fitness.

ca. 5 uur / 14 km

Riquewihr - Thannenkirch
Via het Middeleeuwse Ribeauvillé gaat het omhoog naar de ruïnes van het kasteel Saint-Ulrich. Diner en overnachting in Thannenkirch met uitzicht op Chateau Haut-Koeningsbourg.
ca. 4 uur / 11 km

Thannenkirch - Chatenois
Eerst naar het machtige feodale kasteel Haut-Koenigsbourg (12e eeuw) dat als een adelaarsnest boven het dal hangt. Trek wat extra tijd uit, een bezoek is zeker een aanrader! Ook hier een ongekend fraai uitzicht. Dan daalt u af naar Chatenois voor diner en hotel**
ca. 4 uur /
12,5 km

 

 

Chatenois - Andlau
Ligt Chatenois op 193 m, Andlau ligt op 224 m. De route leidt u omhoog naar één van de mooiste ruïnes in de Elzas, het kasteel Ortenbourg uit de 13e eeuw, waarna een afdaling volgt door de wijngaarden naar het Middeleeuwse Dambach, waar ze heerlijke Munsterkaas verkopen.  Als u wilt kunt u vandaag ook de wijnen van de Elzas keuren in een proeverij in Bernardvillé. Daarna vervolgt u de route door het bos totaan het 9e eeuwse Andlau, waar u voor het diner en de overnachting wordt verwacht

 ca. 6 uur / 19 km

 

Etappe naar Obernai.

U loopt eerst langs het Chateau d'Andlau, het enige kasteel met twee donjons. Mont St. Odilie ligt prachtig in de natuur. Dit klooster werd in de 7de eeuw gesticht door Odilia, schutspatrones van de Elzas. Na haar dood in 720, werd zij heilig verklaard en werd het klooster een druk bezocht pelgrimsoord. Diner en hotel te Obernai.
20 km

 
 

Na het ontbijt per trein terug naar Turckheim waar uw auto staat. Einde van het arrangement.

   
Introductie van deze reis   Prijzen  Belangrijke Informatie  Reserveren