U kunt deze sportieve fietstocht in de Auvergne starten elke dag in de periode april t/m oktober. U wordt voor het diner verwacht in de Auberge te Langeac, gelegen in het hart van het Allier-dal. Hier verblijft u de eerste twee nachten.

 

Een uitgebreide warming-up. Prachtige tocht door het dal van de Allier. Met een bezoek aan het ommuurde Chilhac, waar u de voor de streek zo kenmerkende basaltzuilen aantreft. Diner en hotel opnieuw in Langeac.

43 km

Etappe naar Pont d'Alleyras.

U fietst langs de rivier en komt door allerlei kleine dorpen en gehuchtjes. In Pont d'Alleyras waar u dineert en overnacht kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de rivier.

46 km

 

Etappe naar Saugues.

U fietst langs de linkeroever van de Allier en door valleien. Bewonder het kappelletje van de Notre-Dame d'Estours. Saugues, waar u dineert en overnacht,  ligt op de hoogvlakte van Margerida.

31 km

 

Etappe naar St. Haon.

Het landschap van La Margerida kenmerkt zich door de granieteen bouwwerken. U maakt een flinke afdaling via de Nouveau Monde. In het hotel in St. Haon wacht u weer een voedzaam diner.

36 km

Etappe naar Cayres.

Eerst even een tourtje door St. Haon, want dat is een bezichting waard. Dan via de Allier en de stuwdam van Naussac door de Gorges van de Loire en langs het kratermeer Lac de Bouclet naar Cayres, waar u dineert en overnacht.

52 km

 

Etappe terug naar Langeac.

U fietst dwars door het landschap van 'Le plateau de Deves' tot u arriveert bij de Auberge in Langeac.

47 km

 

   

Vertrek na het ontbijt


Introductie van deze reis   Prijzen  Belangrijke Informatie  Reserveren