Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage

workshop "Communiceren oke, rijden nee..."
voor ouders van 'pony-gekken': 60 euro

Workshop voor ouders die meehelpen op de manege in Nederland, omdat hun kind helemaal weg is van pony 's, terwijl ze merken er zelf nog niet zoveel verstand van te hebben. Tijdens deze workshop leer je hoe paarden en pony's denken en bewegen en hoe je daar verstandig en veilig mee omgaat. Zodat je er als ouder  ook plezier in krijgt, en bijna nog belangrijker: de pony ook in jou.

 

workshop "Eerst communiceren, dan rijden"
en daarna volop genieten van bitloze buitenritten: 60 euro

Workshop voor ruiters met interesse in  Natural Horsemanship: hoe en waarom leider worden van een paard. Welke bewegingen maak je die  verwarring in het paardenhoofd voorkomen? Je kunt meerdere dagen de workshop volgen, want je leert steeds meer: hoe je eigen beweging van invloed is op het paard, n hoe je zijn beweging leest. De workshop is tevens de opmaat voor mooie buitenritten.

 

Ontspannen buitenritten
in de omgeving van het Lac de Veronne: 60 euro

Na het volgen van de workshop "Eerst communiceren, dan rijden" is het mogelijk deel te nemen aan de buitenritten van ca. 3 uur.  We beginnen zo'n buitenrit altijd met wat grondwerk, om de leiderspositie te bevestigen. En ook tijdens het rijden doen we oefeningen waardoor het paard zich op jou concentreert en niet op zijn voorganger. Ondertussen genieten we van de prachtige omgeving door bossen en valleien, langs beekjes en over stille paden. Er is nauwelijks gemotoriseerd verkeer, de natuur is schitterend, met prachtige doorkijkjes en vergezichten. Er wordt gereden in kleine groepjes.