Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage
 

Clever Horsemanship

paard- en ponyvakanties aan het Lac de Veronne


Clever Horsemanship: omgaan met het paard op een voor hèm vanzelfsprekende manier. Met kleine bewegingen van je lichaam leer je hoe je het paard iets duidelijk kunt maken.
Zodat paard of pony denkt: "hé dat is interessant, die mens spreekt mijn taal. Die kan ik verstaan, die kan ik vertrouwen, daar wil ik wel mee optrekken!"
Voor de ruiter - het roofdier - waardevol, maar ook voor het paard - het prooidier. Als een paard bang is, gaan zijn benen vanzelf bewegen. Dat doet hij automatisch, zonder er bij na te denken. Met die vlucht-strategie heeft hij al eeuwenlang weten te overleven, maar voor de ruiter is een op hol slaand paard een risico. Gelukkig is het paard behalve prooidier ook een kuddedier die het liefst een goede leider volgt, één die duidelijk is, helder, kalm. Bovendien houden paarden van vriendschap. Ze willen ook graag een vriend.
Bij ons ontwikkel je die vaardigheid, hoe je op een prettige en veilige manier leider èn vriend van paarden kunt worden, zodat het paard zich op jou richt, jij de controle houdt, en paardrijden meer wordt dan 'zadel erop en rijden maar'...!

Daarin geven we aan het Lac de Veronne les. Dat doen we in de roundpen en in de buitenbak, terwijl je op de grond staat. En we doen het vanaf de paardenrug, in de bak, en tijdens mooie buitenritten.

Om te reserveren stuur je een berichtje naar:
margot.boetes@france-individuelle.com
Ook als je vragen hebt, kun je een e-mail sturen.
Of bellen (NL gesproken): 00 33 6 345 9 62 05