Fietsreizen   Wandelreizen   Lac de Veronne   Paardrijden   Homepage

 

Ponyclub Plus aan het Lac de Veronne : voor 215,-
voor ruiters van 10 tot 17 jaar

in elke vakantie, van maandag t/m vrijdag
5 x 1,5 uur per dag les + 2 x 0,5 uur meehelpen bij snuffelclub
op zondagmiddag starten we met de kennismaking          

 
de Ponyclub Plus
voor ruiters vanaf 10 jaar: 215 euro per week
5 x 1,5 uur les + 2 x 0,5 uur helpen bij snuffelclub
 

Bij de Ponyclub Plus doen we hetzelfde als bij de ponyclub (rijden en spelletjes) plus een beetje meer. Je bent half-gevorderd of gevorderd, en wilt meer leren over het gedrag van pony's. En je wilt je pony kunnen vertellen dat je zijn vriend bent, een vriend die hij kan vertrouwen. Op de grond n in het zadel. We rijden met touwhalster (ons motto: pas als je het bit niet meer nodig hebt, kan je met bit rijden). We oefenen in de bak,  we maken wandelingen en buitenritjes. Tijdens de snuffelclub (voor de kleintjes) mag je meehelpen (op dinsdag en donderdag een half uur).
De Ponyclub Plus is speciaal voor halfgevorderde en gevorderde ruiters vanaf 10 tot 17 jaar. Je krijgt elke dag 1,5 uur les van maandag t/m vrijdag.  Daarnaast mag je 2x per week een half uur meehelpen bij de snuffelclub (voor de kleintjes). 
Aan de Ponyclub Plus kan je elke vakantie meedoen. Je krijgt les van een Nederlands sprekende instructrice/instructeur. Tijdens deze ponyweek kun je samen met je gezin verblijven in n van de huisjes, een tent of caravan aan het Lac de Veronne. In de zomer kun je er ook kamperen.
Heb je vragen? Schrijf een mailtje naar: margot.boetes@france-individuelle.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. 


Programma Ponyclub Plus

1). zondag: kennismaking om 17.00 uur

2). maandag: kennismaking met de ponykudde, die met z'n tienen in een wei staan. Pony kiezen, halsteren, en meenemen naar de bak waar we hem samen met een paar van zijn vriendjes loslaten en bekijken wat hij zoal doet in een bak zonder mens.
Daarna leer je hoe je de pony kunt laten rondstappen, terwijl je ernaast loopt en terwijl je, ongezadeld, op zijn rug meereist.

3). dinsdag: aandacht voor alles waar een pony van kan schrikken en hoe je daarmee om gaat. Als de pony aanraakt, wat vindt hij wel ok en wat niet, hoe zie je dat?
Opzadelen en rijden in de bak. Meehelpen bij de snuffelclub.

4). woensdag: aandacht voor je lichaamsbewegingen en hoe de pony daarop reageert, opzadelen en rijden. Als het niveau het toelaat een parcours met hindernisjes.
5). donderdag: grondwerk en aansluitend rijden; meehelpen bij snuffelclub
6). vrijdag: grondwerk, aansluitend rijden, en afsluiting.